Ga naar hoofdinhoud

Partner in beeld

Binnen Care Concept wordt alleen met partners gewerkt die een directe meerwaarde hebben. Allen zijn innovatieve partijen met jarenlange ervaring en expertise in de zorgmarkt. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze partners.

Een paar vragen aan Alcomel

Naam
Gerry Timmermans
Functie
Commercieel verantwoordelijk Nederland
Bedrijfsnaam
Alcomel
Waar zijn jullie gevestigd
Tessenderlo (België)
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
Bij Alcomel zijn ca. 80 mensen werkzaam.


Alcomel is specialist op het gebied van badkamerontwerp voor de zorgsector. In samenwerking met Care Concept is het flexibele sanitair ontwikkeld: de draaiwand met wastafel en het draaitoilet. Door deze innovatie kan een badkamer kleiner worden uitgevoerd dan een normale zorgbadkamer en wordt een oplossing geboden voor de efficiënte invulling van een zorgkamer.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept?
Met het Care Concept worden alle fasen van het bouwproces op eenvoudige wijze doorlopen. Alle betrokken partijen zitten rechtstreeks met elkaar aan tafel, zonder tussenkomst van bouwmanagementbureaus of andere adviesorganisaties. Hierdoor is, ten opzichte van een traditioneel proces, de doorlooptijd van initiatiefase tot het bouwproces een stuk korter!

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept?
Het flexibele sanitair dat samen met Care Concept is ontwikkeld, heeft als grote voordeel dat door de draaiwand met wastafel, de badkamer 3 m² kleiner kan worden uitgevoerd dan een normale zorgbadkamer. Hierdoor blijft bij een transformatie meer woonoppervlak voor de bewoners over. Bij nieuwbouw levert het een besparing van 3 m² per eenheid op, waardoor de bouwkosten substantieel lager worden. Daarnaast behoeft de badkamer weinig onderhoud. Zeker in deze tijden van Corona is dat een groot voordeel, de badkamers kunnen op eenvoudige wijze hygiënisch gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Meer weten over Alcomel? Bekijk hier de website.

Back To Top