skip to Main Content

Partner in beeld

Binnen Care Concept wordt met partners gewerkt die een directe meerwaarde hebben. Allen zijn innovatieve partijen met jarenlange ervaring en expertise in de zorgmarkt. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze partners.

Een paar vragen aan ClimaRad B.V.

Naam
Ralph Liedenbaum
Functie
Commercieel Directeur
Bedrijfsnaam
ClimaRad B.V.
Waar zijn jullie gevestigd
Ons hoofdkantoor is gevestigd in Oldenzaal
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
Op ons hoofdkantoor zijn ca. 20 personen werkzaam en 37 op onze productielocatie in Bosnië.


Care Concept heeft in samenwerking met ClimaRad een product ontwikkeld dat decentraal kan ventileren, verwarmen en koelen (Care H1C). Door het principe van “ademen door de gevel”, is het gebouw toekomstbestendig wanneer de functie of indeling van het gebouw later wijzigt.

Waarom zijn jullie partner geworden van Care Concept?
Wij geloven in de conceptmatige gedachte van het Care Concept en hebben net als de overige aangesloten partners de focus op flexibiliteit en ombouwbaarheid. ‘Samen zijn we sterker’, want iedere partner heeft zijn eigen specialiteit en kennis. Daarnaast denken wij dat wij met onze decentrale toepassing een mooie aanvulling zijn in het toekomstbestendig bouwen.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept?
De opdrachtgever wordt compleet ontzorgd en het doorloopproces is erg kort. Aan de hand van de workshop wordt al snel inzichtelijk welke opties mogelijk zijn qua ontwerp en er is veel interactie met de verschillende belanghebbenden bij de opdrachtgever.

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept?
Met name in de zorg heeft men behoefte aan een decentrale toepassing. Omdat we te maken hebben met een kwetsbare doelgroep staan gezondheid en comfort voorop. Daarnaast hebben zowel ouderen als medewerkers een individuele behoefte als het gaat om klimaat. Wij hanteren een automatische regeling per vertrek en lucht wordt niet verspreid via verschillende ruimtes, wat ook de veiligheid verhoogt. Daarnaast blijft het pand flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand verandert. Zorgkamers kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar grotere zorgappartementen zonder dat de installatie aangepast hoeft te worden. Een bijkomend voordeel is de reductie van de bouwkosten, omdat zonder kanalen en schachten tot 9 procent kleiner gebouwd kan worden. Tenslotte bieden wij ook een sterke ondersteuning, zowel qua voortraject, implementatie als tijdens het na-traject.

Meer weten over ClimaRad?  Klik hier om naar de website te gaan.

Een paar vragen aan J. van Toorenburg B.V.

Naam
Richard van Toorenburg
Functie
Operationeel Directeur
Bedrijfsnaam
J. van Toorenburg B.V.
Waar zijn jullie gevestigd
Ons kantoor is gevestigd in Rijswijk.
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
In ons bedrijf zijn 30 personen werkzaam, waarvan 7 familieleden zijn, een écht familiebedrijf dus!


Wonen, werken en zorg komen steeds dichter bij elkaar te liggen, waardoor flexibiliteit en ombouwbaarheid van gebouwen belangrijker wordt. Gebouwen moeten niet langer voor één functie geschikt zijn, maar meebewegen met de vraag vanuit de markt. Care Concept heeft in samenwerking met J. van Toorenburg B.V. een innovatief en duurzaam installatieconcept ontwikkeld. Het uitgangspunt van dit concept is dat de installaties decentraal worden aangelegd met de mogelijkheid deze centraal te regelen.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept?
Door toepassing van het Care Concept wordt voor alle betrokken partijen direct inzichtelijke welke mogelijkheden er zijn, hierdoor wordt heel snel tot goede oplossingen gekomen, zelfs voor hele grote gebouwen!

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept?
Binnen Care Concept wordt gewerkt met slimme en efficiënte modules waarbij vooraf goed is nagedacht over comfort voor de bewoners, bruikbaarheid voor zorgverlening, maar bijvoorbeeld ook over de financiële aspecten. De gekleurde blokjes (modules) zijn op schaal en geven een schematische weergave van een mogelijke plattegrond van bijvoorbeeld een zorg- of woongebouw. Onze meerwaarde is dat wij altijd bezig zijn met de volgende stap, de technologieën die er zijn, zullen wij binnen Care Concept toepassen op zo’n manier dat ‘het blokje’ steeds efficiënter wordt.

Meer weten over J. van Toorenburg B.V.?  Klik hier om naar de website te gaan.

Een paar vragen aan Lengkeek architecten en ingenieurs b.v.

Naam
Jeroen Kreijne
Functie
Architect directeur
Bedrijfsnaam
Lengkeek architecten en ingenieurs bv
Waar zijn jullie gevestigd
Ons kantoor is gevestigd in De Bilt
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
Ons team bestaat uit ca. 15 medewerkers


Wie is Lengkeek?
Lengkeek is een architecten en ingenieursbureau gevestigd in De Bilt.
Wij ​zijn al bijna 60 jaar specialist op het gebied van het ontwerpen van gebouwen voor de gezondheidszorg, woningbouw en utiliteitsbouw.
Onze ervaring zetten wij in door het ontwikkelen van innovaties, waardoor wij opdrachtgevers proactief en oplossingsgericht kunnen adviseren bij hun huisvestingsvraagstukken.

Waarom zijn jullie partner geworden van Care Concept? 

In het Care Concept wordt veel kennis en ervaring samengebracht door de verschillende partners. Door met elkaar samen te werken ontstaan slimme en efficiënte oplossingen waarin vooraf is nagedacht over comfort, bruikbaarheid en financiën.  Hierdoor is direct duidelijk of een businesscase haalbaar is en voorkomt dit faalkosten. Daarnaast biedt het concept ruimte om mooie gebouwen te ontwerpen.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept
Het interactieve karakter van het proces dat je met elkaar doorloopt is echt uniek. Door het bij elkaar brengen van mensen met een verschillende kijk op een gebouw, zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige en een stedenbouwkundige, ontstaan nieuwe unieke gebouwconcepten. Daarnaast zijn de Care Concept gebouwen door slimme innovaties en het efficiënte proces ca. 10-15% goedkoper dan een traditioneel zorggebouw, waardoor er ook ruimte blijft voor een mooi architectonisch ontwerp.

Wat is jullie recentste noviteit/innovatie? 
Vanuit “de Tiny-house gedachte” hebben wij een klein appartement ontwikkeld dat zorggeschikt is en daarnaast ook prettig is voor bijvoorbeeld starters.  Door de ruimte binnen het appartement slim en multifunctioneel te gebruiken, creëren we met een woonoppervlakte van 45 m2, een ruim tweekamerappartement dat van alle gemakken is voorzien. In de huidige markt ervaren wij dat er veel vraag is naar een dergelijk type appartement.

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept? 
Vanuit onze expertise zijn wij in staat continu een meerwaarde te hebben voor de ontwikkeling van het concept. Daarnaast zijn wij met ons enthousiaste team in staat unieke gebouwen te realiseren die passen bij onze klanten. Een mooi voorbeeld van een geslaagd gebouw vind ik De Bunterhoek in Nunspeet dat gerealiseerd is in opdracht van de WZU Veluwe.

Meer weten over Lengkeek? Klik hier om naar de website te gaan.

Back To Top