skip to Main Content

Partner in beeld

Binnen Care Concept wordt met partners gewerkt die een directe meerwaarde hebben. Allen zijn innovatieve partijen met jarenlange ervaring en expertise in de zorgmarkt. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze partners.

Een paar vragen aan J. van Toorenburg B.V.

Naam
Richard van Toorenburg
Functie
Operationeel Directeur
Bedrijfsnaam
J. van Toorenburg B.V.
Waar zijn jullie gevestigd
Ons kantoor is gevestigd in Rijswijk.
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
In ons bedrijf zijn 30 personen werkzaam, waarvan 7 familieleden zijn, een écht familiebedrijf dus!


Care Concept heeft in samenwerking met J. van Toorenburg B.V. een innovatief en duurzaam installatieconcept ontwikkeld. Het uitgangspunt van dit concept is dat de installaties decentraal worden aangelegd met de mogelijkheid deze centraal te regelen.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept?
Wonen, werken en zorg komen steeds dichter bij elkaar te liggen, waardoor flexibiliteit en ombouwbaarheid van gebouwen belangrijker wordt. Gebouwen moeten niet langer voor één functie geschikt zijn, maar meebewegen met de vraag vanuit de markt. De gebouwen die met Care Concept worden gerealiseerd zijn toekomstbestendig. Tijdens een workshop wordt door alle belanghebbenden actief deelgenomen, hierdoor ontstaan snel nieuwe ideeën en wordt direct inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn voor bestaande of nieuwe gebouwen. De doorlooptijd is hierdoor kort.

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept?
Binnen Care Concept wordt gewerkt met slimme en efficiënte modules waarbij vooraf goed is nagedacht over comfort voor de bewoners, bruikbaarheid voor zorgverlening, maar bijvoorbeeld ook over de financiële aspecten. De gekleurde blokjes (modules) zijn op schaal en geven een schematische weergave van een mogelijke plattegrond van bijvoorbeeld een zorg- of woongebouw. Onze meerwaarde is dat wij altijd bezig zijn met de volgende stap, de technologieën die er zijn, zullen wij binnen Care Concept toepassen op zo’n manier dat ‘het blokje’ steeds efficiënter wordt.

Meer weten over J. van Toorenburg B.V.?  Klik hier om naar de website te gaan.

Een paar vragen aan Lengkeek architecten en ingenieurs b.v.

Naam
Jeroen Kreijne
Functie
Architect directeur
Bedrijfsnaam
Lengkeek architecten en ingenieurs bv
Waar zijn jullie gevestigd
Ons kantoor is gevestigd in De Bilt
Hoeveel medewerkers heeft het bedrijf
Ons team bestaat uit ca. 15 medewerkers


Waarom zijn jullie partner geworden van Care Concept? 
In het Care Concept wordt veel kennis en ervaring samengebracht door de verschillende partners. Door met elkaar samen te werken ontstaan slimme en efficiënte oplossingen waarin vooraf is nagedacht over comfort, bruikbaarheid en financiën.  Hierdoor is direct duidelijk of een businesscase haalbaar is en voorkomt dit faalkosten. Daarnaast biedt het concept ruimte om mooie gebouwen te ontwerpen.

Wat vinden jullie uniek aan het Care Concept
Het interactieve karakter van het proces dat je met elkaar doorloopt is echt uniek. Door het bij elkaar brengen van mensen met een verschillende kijk op een gebouw, zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige en een stedenbouwkundige, ontstaan nieuwe unieke gebouwconcepten. Daarnaast zijn de Care Concept gebouwen door slimme innovaties en het efficiënte proces ca. 10-15% goedkoper dan een traditioneel zorggebouw, waardoor er ook ruimte blijft voor een mooi architectonisch ontwerp.

Wat is jullie recentste noviteit/innovatie? 
Vanuit “de Tiny-house gedachte” hebben wij een klein appartement ontwikkeld dat zorggeschikt is en daarnaast ook prettig is voor bijvoorbeeld starters.  Door de ruimte binnen het appartement slim en multifunctioneel te gebruiken, creëren we met een woonoppervlakte van 45 m2, een ruim tweekamerappartement dat van alle gemakken is voorzien. In de huidige markt ervaren wij dat er veel vraag is naar een dergelijk type appartement.

Wat is jullie directe meerwaarde voor het Care Concept? 
Vanuit onze expertise zijn wij in staat continu een meerwaarde te hebben voor de ontwikkeling van het concept. Daarnaast zijn wij met ons enthousiaste team in staat unieke gebouwen te realiseren die passen bij onze klanten. Een mooi voorbeeld van een geslaagd gebouw vind ik De Bunterhoek in Nunspeet dat gerealiseerd is in opdracht van de WZU Veluwe.

Meer weten over Lengkeek? Klik hier om naar de website te gaan.

Back To Top